De 90’s-chokertrend is terug | Fashionchick

2022-08-26 20:43:00 By : Mr. Jason Lee

Wanneer we de shows met elkaar vergelijken, valt er één ding op wat betreft sieraden; de chokertrend heeft een comeback gemaakt. Dit jaar dragen we de choker op verschillende manieren.  

Een van de boegbeelden van de mode uit de jaren negentig is de chokerketting in diverse variaties. Zo kennen we onder andere de klassieke, elastische zwarte choker en de meer chique velvet variant. Jarenlang was de trend verdwenen uit het modebeeld, maar in 2022 hebben de modehuizen de choker weer nieuw leven ingeblazen, en dit nieuwe leven gaat verder dan een stukje stof. We zien uitgesproken versieringen en bijzondere materialen. We zetten de meest trendy exemplaren op een rij.

Dat parels de afgelopen jaren trendy zijn geworden, is inmiddels bij iedereen wel bekend. Ook in de chokers van 2022 zien we parels terug. De choker is wellicht moeilijker te dragen dan een ander sieraad, maar de parels zorgen voor een chique twist. Hierbij geldt: hoe meer parels, hoe chiquer. Mix en match met verschillende vormen en groottes. 

THE PIPER CHOKER - sterling silver

Chokers met versieringen zijn niet voor iedereen weggelegd. Maar wie durft, krijgt gelijk een cool girl vibe. Denk aan chokers met spikes of gemaakt van leer. Je kunt ook kiezen voor een exemplaar van grove schakels. Hoe dikker de schakels, hoe groter het statement.  

Gouden Ketting Ketting Platte Schakel #1

De chokers uit de 90’s waren zo nu en dan versierd met bedels en gaven een leuke twist aan je dagelijkse halsketting. Kies een bedel die past bij je dag; naar kantoor draag je een choker met een subtiele bedel (zoals je naam of sterrenbeeld), tijdens een avond uit kies je een grove en uitgesproken variant. Of waan jezelf weer in 2000 en draag een velvet choker met een hart. 

Gouden Ketting Korte Ketting Glas Steen

Dit jaar zijn de meeste chokers uitgesproken, maar er zijn gelukkig ook nog subtiele varianten die meer geschikt zijn voor alledaags gebruik. Denk aan een dunne choker gemaakt van goud of zilver. Perfect om met elkaar te combineren. 

THE PIPER CHOKER - 18k gold plated

THE CAMI NECKLACE - sterling silver

Dit zijn de mooiste strandtassen voor een zomerdag

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Maak je klaar voor de zomer met deze looks Fashion Lees ook Dit streetwear-label dragen we deze zomer Fashion Lees ook De klimaatneutrale collectie die zomers en hip is Fashion Lees ook De mooiste badpakken voor ieder figuur Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Maak je klaar voor de zomer met deze looks

Dit streetwear-label dragen we deze zomer

De klimaatneutrale collectie die zomers en hip is

De mooiste badpakken voor ieder figuur

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.